Arbeidsvermogensschade

Wat wij doen

Wat is arbeidsvermogensschade?

Een ongeval kan vele gevolgen hebben: het (tijdelijk) niet meer kunnen werken en mogelijk ook verlies aan inkomsten. Wanneer iemand ten gevolge van het ongeval niet meer of minder geld kan verdienen dan voor het ongeval, is er sprake van verlies aan verdienvermogen wat ook wel arbeidsvermogensschade wordt genoemd. Zowel een ondernemer en werknemer, als kinderen en studenten kunnen te maken krijgen met arbeidsvermogensschade.

Arbeidsvermogensschade voor ondernemers

Wanneer u als ondernemer schade oploopt door een ongeluk, moet er snel gehandeld worden om financiële problemen te voorkomen. We brengen de situatie van u bedrijf zo snel mogelijk in kaart, en kijken met de hulp van een arbeidsdeskundige of de werkzaamheden mogelijk door anderen voortgezet kunnen worden. Waar nodig regelen we de juiste voorschotten van de verzekeraar om eventueel vervangend personeel of een aanpassing in de bedrijfsvoering mogelijk te maken. We leggen contact met uw accountant om de financiële administratie te regelen, schakelen indien nodig een bedrijfskundige in om de juiste keuzes te maken, en zoeken samen met u naar passende oplossingen.

 

Arbeidsvermogensschade voor werknemers

Het (tijdelijk) minder inkomen hebben of het mislopen van een promotie vallen onder arbeidsvermogensschade. Of het nu om tijdelijk of blijvend letsel gaat, het verhalen van arbeidsvermogensschade of het aangaan van een re-integratietraject: wij zetten alles op alles om uw financiële toekomst minder onzeker te maken.

Bij het vaststellen van arbeidsvermogensschade wordt er een arbeidsdeskundige ingeschakeld: een specialist op dit gebied. De arbeidsdeskundige speelt een grote rol in het vaststellen van het verloren inkomen, het beoordelen van de mate van arbeidsongeschiktheid en waar van toepassing de re-integratie. De kosten van deze arbeidsdeskundige worden verhaald op de verzekeraar van de aansprakelijke partij.

 

Arbeidsvermogensschade voor kinderen en studenten

Wanneer er sprake is van arbeidsvermogensschade voor kinderen of studenten komt niet  alleen het heden, maar ook de toekomst aan bod. Hoe zit het namelijk met het voortzetten van de studie, of de invloed van het ongeval op de arbeidsmogelijkheden in de toekomst? Er zijn meerdere zaken die op verschillende manieren tot schade kunnen lijden. Van een mogelijk minder hoog salaris tot het op het oplopen van studievertraging. Wij nemen iedere mogelijke uitkomst mee in het verhalen van de arbeidsvermogensschade.

 

Wat te doen bij arbeidsvermogensschade?

Heeft u vragen? Bel ons dan meteen even om een vrijblijvend intakegesprek in te plannen. Nemen we de stappen door, en vertellen wij u wat er mogelijk is.

Wat doen wij nog meer

Wij kunnen u helpen op het gebied van:

Meer weten over hoe een letselschade proces verloopt? Lees dan  meer over de werkwijze van Ratio Letselschade →

Vragen?

Heeft u letselschade opgelopen en zit u met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat u zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

Laat uw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Wij werken landelijk en helpen u graag, waar u ook woont!

Bel mij

Wij werken nauw samen met:

CNV Vakmensen logo kunstenbond AOB Algemene Onderwijsbond