Gevallen op werk

Ben je uitgegleden of gevallen op het werk? Dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Bedrijfsongevallen liggen dagelijks op de loer en komen helaas vaak voor. Dit kan leiden tot een lastige situatie met je werkgever.

Bij Ratio Letselschade nemen we de zorgen rondom het juridische proces op ons en dit is voor jou volledig kosteloos. Met onze jarenlange ervaring voorzien wij onze klanten van gerichte juridische hulp nadat je bent uitgegleden of gevallen op werk.

Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op!

Johan KoopJohan Koop
20:50 26 Jan 23
Ratio Letselschade is mij fantastisch van dienst geweest. Ik werd op 31 mei 2021, wachtend op mijn blauwe XR (motor) voor een verkeerslicht op de rondweg in Emmen, plotseling van achteren door een automobilist aangetikt. Ik kwam ten val en had wat last van mijn schouder en minimale schade aan de motor. De automobilist en ik spraken kort met elkaar en besloten er verder geen werk van te maken. Drie maanden verder, met de nodige pijn intussen, bleek na een MRI dat twee hoofdpezen in mijn schouder waren afgescheurd. Dat werd in december 2021 geopereerd en er werden de nodige kosten gemaakt. Voor eigen rekening want tja, ik had geen gegevens van de veroorzaker.Door een toevallig contact met Ratio Letselschade hoorde ik dat ook bij de eigen verzekeraar verhaal kan worden gehaald. Mayke Hoekstra heeft haar tanden erin gezet en door haar volharding is dat traject succesvol afgewikkeld. De schouder is geopereerd, de pezen vastgezet, ook al wordt dat nooit meer zoals het was. Het is weliswaar zuur, liever had ik zoiets niet meegemaakt uiteraard, maar het is in ieder geval enige genoegdoening, naast de vergoeding voor alle gemaakte kosten. Ratio leverde voor mij goed werk. Denk je ooit bij zoiets: 'laat maar', mijn advies is: informeer altijd even als je met letselschade in aanraking komt.Intussen heb ik maar een motor met een veel lagere zitpositie gekocht. Dan sta ik wel zo stevig (stoppen met rijden is uiteraard geen optie...😉).
sanderfiddelaarsanderfiddelaar
15:07 27 Dec 22
Ratio Letselschade heeft mij zeer goed geholpen in een periode van ongeveer 19 maanden. Met verzekeringen, schade vergoed krijgen kan lang duren maar op Ratio Letselschade kon ik al die tijd vertrouwen. Ze bleven er altijd achteraan zitten. En ik ben ze zeer dankbaar ervoor.
Marco KrabbenborgMarco Krabbenborg
10:22 12 Oct 22
Na mijn auto geluk heb ik juridische hulp gekregen van Ratio. Erg fijn om in deze stressvolle periode de afhandeling los te kunnen laten en je te kunnen richten op je herstel. Peter Blom heeft dit prima opgepakt. Ondersteuning, adviezen en tips op allerlei zaken was een verademing. Prima afgerond en ik ben weer volledig hersteld en een passende vergoeding gekregen. Top bedrijf
Lotte BrockerLotte Brocker
09:01 24 Aug 22
Jelmer de Jong is een hele fijne letselschade advocaat, omdat hij oprecht geïnteresseerd is met hoe het met je gaat na een ongeluk, maar ook regelmatig en goed contact met je onderhoud!!
Peter SchullerPeter Schuller
09:58 01 Jul 22
Mijn vrouw en ik hebben beide een ongeluk gehad waarbij we met name lichamelijke schade hebben opgelopen die vervolgens deels blijvende beperkingen opleverden. Wij zijn vervolgens bijgestaan door mr Jelmer de Jong van Ratio Letselschadebureau. Zijn transparante manier van werken spreekt ons aan. Door tussentijdse terugkoppeling werden we op de hoogte gehouden hoe de stand van zaken was. Het antwoord op een vraag werd nagenoeg binnen 2 dagen gegeven. Mede door zijn inzet hebben we beide een letselschadebedrag uitgekeerd gekregen, dat voor Nederlandse begrippen redelijk was. Kortom wij kunnen dit bureau bij u aanbevelen.
Rene BerndsRene Bernds
08:57 21 Jun 22
Dhr. Oosting van Ratio letselschade heeft ons op een zeer professionele wijze geholpen met onze schade afwikkeling. Zeer betrokken, goed bereikbaar, kennis van zaken en een warme persoonlijkheid.
js_loader

Wie is aansprakelijk wanneer je bent gevallen op het werk?

Wanneer je op het werk valt, wordt dit ook wel aangeduid als een bedrijfsongeval. Lag er bijvoorbeeld water op de vloer of was de ondergrond gladder dan gebruikelijk? Dan kun je een letselschadeclaim bij je werkgever neerleggen. 

In de wet staat aangeschreven dat een werkgever plichten heeft over de veiligheid van zijn werknemers. In deze zorgplicht staat omschreven dat een werkgever er alles aan moet doen om de veiligheid van zijn werknemers te garanderen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • een veilige werkplek garanderen;
  • zoveel mogelijk ziekte en ongevallen voorkomen. 

Ben je een medewerker van een organisatie zonder een vast contact? Dan geldt deze zorgplicht ook voor jou. Heb je als uitzendkracht of stagiair letselschade opgelopen? Ratio Letselschade helpt je aan een passende letselschade claim nadat je bent gevallen op werk.

Wij werken nauw samen met:

CNV Vakmensen logo kunstenbond AOB Algemene Onderwijsbond

Letselschade nadat je bent uitgegleden op werk

Ben je uitgegleden op het werk? Wanneer je letselschade hebt opgelopen na een bedrijfsongeval zijn er meerdere vormen van schadevergoeding relevant. Een letselschadeclaim bestaat uit materiële schade, immateriële schade en is vaak een combinatie hiervan.

Bij materiële schade kun je denken aan alle schadeposten waarvan je een rekening van kan krijgen. Dit kan een rekening zijn van het ziekenhuis, een rekening van kapotte kleding maar ook gederfde inkomsten.

Bij immateriële schade is het iets lastiger om de kosten uit te drukken in geld. Het proces voor een immateriële schadevergoeding kan vaak lang duren. Bij immateriële schade kun je denken aan emotionele schade. De schadevergoeding die je bij immateriële schade ontvangt heet ook wel smartengeld.

Bij Ratio Letselschade helpen we je kosteloos rondom het gehele juridische proces nadat je letsel hebt opgelopen, doordat je bent uitgegleden op het werk.

“Zeer tevreden. Bij vragen snelle en duidelijke reactie. Top.”
Dhr. W. Stegeman

Je werkgever is verzekerd

Het kan soms een grote stap zijn voor veel mensen om een schadevergoeding te eisen nadat je op werk gevallen bent. Niemand wil de relatie met zijn werkgever beschadigen. Een werkgever is gelukkig nagenoeg altijd verzekerd tegen bedrijfsongevallen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat je werkgever in financiële problemen raakt.

Wij zetten ons ook in, om ervoor te zorgen dat de relatie met je werkgever niet beschadigd raakt. Wij zullen samen met je werkgever gaan kijken naar een passende vergoeding voor jouw letselschade. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Voorbeelden van letselschade na het uitglijden of vallen op werk

Wanneer je bent gevallen op werk heeft dit altijd een oorzaak. Iedere letselschade claim is natuurlijk anders, zo ook het letselschadebedrag. Een werkgever kan er alles aan doen om de veiligheid van zijn werknemers te waarborgen, maar nog steeds kan het misgaan. Om een goed beeld te schetsen van mogelijke ongevallen hebben we enkele voorbeelden opgesteld:

  • Is je werkgever vergeten zout te strooien op de binnenplaats of parkeerplaats? 
  • Ben je gestruikeld over rond liggende objecten op de werkvloer?
  • Ben je uitgegleden door water wat op de werkvloer ligt? Stond hier een waarschuwingsbord bij?
  • Ben je ten val gekomen door het toedoen van iemand anders?   

Ben je ten val bent gekomen door een van de redenen hierboven? Dan is er een grote kans dat je recht hebt op een letselschadeclaim. Ook wanneer de reden anders is dan hierboven vermeld kan het zijn dat je recht hebt op een letselschadeclaim.

“Zeer tevreden. Hele goede service. Zeer klantgericht. Een hart voor de zaak”
Mevr. M. Gerritsen

Wij stellen je werkgever aansprakelijk

Ben je gevallen op het werk? Dan helpen wij je om je werkgever aansprakelijk te stellen. Wanneer je letselschade hebt opgelopen nadat je bent gevallen op werk heb je wettelijk recht op juridische hulp. Deze juridische hulp is altijd geheel kosteloos voor jou.

De kosten die gemaakt worden tijdens dit juridisch proces worden geheel vergoed door de aansprakelijke partij. Deze kosten maken geen verschil in het uiteindelijke bedrag van je letselschade claim.

Wanneer ben je zelf aansprakelijk?

Je werkgever is niet altijd aansprakelijk wanneer je bent gevallen op het werk. Het kan zijn dat je bij sommige ongevallen zelf moet opdraaien voor de kosten. Ben je onzorgvuldig geweest of was je onaandachtig bezig met sommige handelingen? Dan is dit niet per se de schuld van je werkgever. 

Wanneer je zelf aansprakelijk bent voor het ongeluk moet je zelf alle kosten op je nemen. Bovendien kan het zich ook voorvallen dat je met opzet bent uitgegleden. Als dit aangetoond kan worden, is er geen letselschade te claimen. 

Je dient je altijd te houden aan de veiligheidsvoorschriften die opgesteld zijn door je werkgever. Wanneer dit niet gebeurt kan letselschade claimen erg lastig zijn. Twijfel je of je recht maakt op een schadevergoeding? Neem dan nu contact op met een van onze medewerkers.

Gevallen op werk? Ratio Letselschade helpt jou kosteloos aan een schadevergoeding

Gevallen op werk of uitgegleden op het werk? Wij weten hoe vervelend het kan zijn om met je werkgever in een juridisch conflict te raken. Bij ons is het daarom een prioriteit om de relatie met je werkgever intact te houden. Daarnaast is ons hoofddoel om jou te voorzien van een passende letselschadeclaim waar je recht op hebt!

Wij nemen alle zorgen rondom het juridische proces kosteloos op ons. Ratio Letselschade helpt jou aan een passende schadevergoeding nadat je bent uitgegleden of gevallen op werk.

Vragen?

Heeft u letselschade opgelopen en zit u met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat u zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

Laat uw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Wij werken landelijk en helpen u graag, waar u ook woont!

Bel mij

Vestigingen
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen

Vlijtseweg 188
7317 AL Apeldoorn

Postbus 131
9400 AC Assen

Blijf op de hoogte!

Volg ons ook hier:

Nationaal Keurmerk Letselschade | NIVRE