Letselschade berekenen

Letselschade berekenen na een ongeval? Bij het berekenen van deze schade, spelen er meerdere factoren mee. Om het berekenen van de letselschade zo goed mogelijk te laten verlopen, helpt Ratio Letselschade je door dit proces heen. Elke situatie is uniek maar wij geven bij jou aan waar je rekening mee dient te houden en ook waar de onduidelijkheden over zijn.

Meld je schade binnen 1 minuut!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Marga WissinkMarga Wissink
17:39 11 May 23
Wij zijn zeer tevreden met de goede hulp van Jelmer de Jong bij het bedrijfsongeval van mijn man Leo.Samen met hem zijn wij tot een goed eindresultaat gekomen.Zal ratio letselschade zeker bij iedereen aanraden.
LinnLinn
10:00 25 Apr 23
Mijn man en ik hebben in 2017 een auto ongeluk gehad. Het duurde erg lang voor alles afgewikkeld was met de verzekering van de tegenpartij. In die periode van 6 jaar (2017 tot 2023) zijn we bijgestaan door Carolina Landstra, zij heeft ervoor gezorgd dat alles goed werd afgewikkeld. Wij zijn zeer tevreden!
Alhendi AlbaraziAlhendi Albarazi
12:12 12 Apr 23
De letselschadeprocedure is zeer goed uitgevoerd door Jelmer de Jong en door zijn professionele houding en prettige omgang zijn we tot een goed resultaat gekomen.
Ingrid NIngrid N
12:07 24 Mar 23
Goede hulp en veel geduld.Door een collega (onderwijs) werd ik erop geattendeerd dat ik voor mijn bedrijfsongeval, hulp bij Ratio Letselschade kan inschakelen en daar ben ik achteraf zeer content mee.Zelf had ik er niet bij stilgestaan.De hulp is enormEr wordt met je meegedachtEn op momenten dat je denkt dat het allemaal wel erg veel is, word je er met veel geduld en vriendelijkheid doorheen “getrokken”Het resultaat is dan ook zéér waarderend!Daarom mijn hartelijke dank voor deze goede hulp en het vriendelijke, geduldige bijstaan van Mayke Hoekstra!
Johan KoopJohan Koop
20:50 26 Jan 23
Ratio Letselschade is mij fantastisch van dienst geweest. Ik werd op 31 mei 2021, wachtend op mijn blauwe XR (motor) voor een verkeerslicht op de rondweg in Emmen, plotseling van achteren door een automobilist aangetikt. Ik kwam ten val en had wat last van mijn schouder en minimale schade aan de motor. De automobilist en ik spraken kort met elkaar en besloten er verder geen werk van te maken. Drie maanden verder, met de nodige pijn intussen, bleek na een MRI dat twee hoofdpezen in mijn schouder waren afgescheurd. Dat werd in december 2021 geopereerd en er werden de nodige kosten gemaakt. Voor eigen rekening want tja, ik had geen gegevens van de veroorzaker.Door een toevallig contact met Ratio Letselschade hoorde ik dat ook bij de eigen verzekeraar verhaal kan worden gehaald. Mayke Hoekstra heeft haar tanden erin gezet en door haar volharding is dat traject succesvol afgewikkeld. De schouder is geopereerd, de pezen vastgezet, ook al wordt dat nooit meer zoals het was. Het is weliswaar zuur, liever had ik zoiets niet meegemaakt uiteraard, maar het is in ieder geval enige genoegdoening, naast de vergoeding voor alle gemaakte kosten. Ratio leverde voor mij goed werk. Denk je ooit bij zoiets: 'laat maar', mijn advies is: informeer altijd even als je met letselschade in aanraking komt.Intussen heb ik maar een motor met een veel lagere zitpositie gekocht. Dan sta ik wel zo stevig (stoppen met rijden is uiteraard geen optie...😉).
sanderfiddelaarsanderfiddelaar
15:07 27 Dec 22
Ratio Letselschade heeft mij zeer goed geholpen in een periode van ongeveer 19 maanden. Met verzekeringen, schade vergoed krijgen kan lang duren maar op Ratio Letselschade kon ik al die tijd vertrouwen. Ze bleven er altijd achteraan zitten. En ik ben ze zeer dankbaar ervoor.
Marco KrabbenborgMarco Krabbenborg
10:22 12 Oct 22
Na mijn auto geluk heb ik juridische hulp gekregen van Ratio. Erg fijn om in deze stressvolle periode de afhandeling los te kunnen laten en je te kunnen richten op je herstel. Peter Blom heeft dit prima opgepakt. Ondersteuning, adviezen en tips op allerlei zaken was een verademing. Prima afgerond en ik ben weer volledig hersteld en een passende vergoeding gekregen. Top bedrijf
Lotte BrockerLotte Brocker
09:01 24 Aug 22
Jelmer de Jong is een hele fijne letselschade advocaat, omdat hij oprecht geïnteresseerd is met hoe het met je gaat na een ongeluk, maar ook regelmatig en goed contact met je onderhoud!!
Peter SchullerPeter Schuller
09:58 01 Jul 22
Mijn vrouw en ik hebben beide een ongeluk gehad waarbij we met name lichamelijke schade hebben opgelopen die vervolgens deels blijvende beperkingen opleverden. Wij zijn vervolgens bijgestaan door mr Jelmer de Jong van Ratio Letselschadebureau. Zijn transparante manier van werken spreekt ons aan. Door tussentijdse terugkoppeling werden we op de hoogte gehouden hoe de stand van zaken was. Het antwoord op een vraag werd nagenoeg binnen 2 dagen gegeven. Mede door zijn inzet hebben we beide een letselschadebedrag uitgekeerd gekregen, dat voor Nederlandse begrippen redelijk was. Kortom wij kunnen dit bureau bij u aanbevelen.
Rene BerndsRene Bernds
08:57 21 Jun 22
Dhr. Oosting van Ratio letselschade heeft ons op een zeer professionele wijze geholpen met onze schade afwikkeling. Zeer betrokken, goed bereikbaar, kennis van zaken en een warme persoonlijkheid.
js_loader

De berekening van letselschade

Letselschade is lichamelijke en/of geestelijke schade die is ontstaan na een ongeluk. Dit kan bijvoorbeeld om een verkeersongeluk of een bedrijfsongeval gaan. Als jij betrokken bent geweest bij een ongeval, dan kun je de tegenpartij aansprakelijk stellen.

Nadat de verzekeraar de aansprakelijkheid heeft erkend, dan moet de verzekeraar de schade vergoeden en is deze verantwoordelijk is voor het eventueel inschakelen van hulp van externe partijen. Er wordt dan gekeken welke hulp nodig is (vb. inschakeling arbeidsdeskundige, herstelgerichte coach) en er wordt een voorlopige berekening van de schade gemaakt.

Hierbij worden verschillende schadeposten meegenomen. Er wordt dan gelijk een voorschotbedrag geclaimd. Bij dit juridische proces kunnen wij jou goed helpen. Door met ons samen te werken aan dit traject, weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt.

Wij werken nauw samen met:

CNV Vakmensen logo kunstenbond AOB Algemene Onderwijsbond

Hoe je letselschade kunt berekenen

Het berekenen van letselschade is afhankelijk van veel factoren. Je wilt graag weten waar je aan toe bent en hoeveel schadevergoeding je kunt eisen. Elke situatie waarbij letselschade een rol speelt, is uniek. Zo kan het zijn dat situaties die in eerste instantie hetzelfde lijken, hele uiteenlopende uitkomsten hebben.

Voor het berekenen van de schadevergoeding van jouw letselschade, kijken we naar verschillende posten. Bij elke factor geven wij aan wat er bij de tegenpartij geëist kan worden. Is iets al vergoed door je eigen verzekering? Dan kunnen wij dit niet nog een keer claimen. Meerdere keren een vergoeding voor dezelfde schadepost eisen, is namelijk niet toegestaan.

Bij het berekenen van de letselschade wordt er rekening gehouden met immateriële- en materiele schade. De schadevergoeding die geëist wordt, is dus opgebouwd uit verschillende aspecten. Het vaststellen van de schade doen wij samen met jou, zo kunnen wij het beste de letselschade berekenen.

“Zeer tevreden. Bij vragen snelle en duidelijke reactie. Top.”
Dhr. W. Stegeman

Schadevergoeding: van berekening naar aanvraag

Na het berekenen van de letselschade, is het tijd om de schadevergoeding te eisen bij de tegenpartij. Ratio Letselschade helpt je in dit volledige juridische proces. Na een ongeval komt er vaak veel stress en spanning kijken. Wij helpen je met alle zaken rondom dit traject, zodat jij kan focussen op wat echt belangrijk is: je gezondheid.

Ben jij betrokken geweest bij een ongeval? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Het is van belang om de schade direct te melden, zodat je de meest geschikte schadevergoeding kan krijgen. Bij Ratio Letselschade helpen wij jou van begin tot eind op een professionele maar persoonlijk manier.

Letselschade bij Ratio Letselschade laten berekenen

Letselschade berekenen kan met veel online tools echter is dit voor een correcte en complete berekening te beperkt. Neem contact op met Ratio Letselschade om kosteloos hulp te krijgen bij het juridisch proces rondom jouw opgelopen letsel. 

Heb je vragen over letselschade, een schadevergoeding of het berekenen van de schade? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met ons. Wij helpen je graag bij al je vragen rondom het berekenen van letselschade.

Vragen?

Heb je letselschade opgelopen en zit je met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat je zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

Laat jouw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Wij werken landelijk en helpen je graag, waar je ook woont!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Vestigingen
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen

Vlijtseweg 188
7317 AL Apeldoorn

Postbus 131
9400 AC Assen

Blijf op de hoogte!

Volg ons ook hier:

Nationaal Keurmerk Letselschade