Letselschade claimen

Wij helpen jou met het claimen van de letselschade waar jij recht op hebt!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Marga WissinkMarga Wissink
17:39 11 May 23
Wij zijn zeer tevreden met de goede hulp van Jelmer de Jong bij het bedrijfsongeval van mijn man Leo.Samen met hem zijn wij tot een goed eindresultaat gekomen.Zal ratio letselschade zeker bij iedereen aanraden.
LinnLinn
10:00 25 Apr 23
Mijn man en ik hebben in 2017 een auto ongeluk gehad. Het duurde erg lang voor alles afgewikkeld was met de verzekering van de tegenpartij. In die periode van 6 jaar (2017 tot 2023) zijn we bijgestaan door Carolina Landstra, zij heeft ervoor gezorgd dat alles goed werd afgewikkeld. Wij zijn zeer tevreden!
Alhendi AlbaraziAlhendi Albarazi
12:12 12 Apr 23
De letselschadeprocedure is zeer goed uitgevoerd door Jelmer de Jong en door zijn professionele houding en prettige omgang zijn we tot een goed resultaat gekomen.
Ingrid NIngrid N
12:07 24 Mar 23
Goede hulp en veel geduld.Door een collega (onderwijs) werd ik erop geattendeerd dat ik voor mijn bedrijfsongeval, hulp bij Ratio Letselschade kan inschakelen en daar ben ik achteraf zeer content mee.Zelf had ik er niet bij stilgestaan.De hulp is enormEr wordt met je meegedachtEn op momenten dat je denkt dat het allemaal wel erg veel is, word je er met veel geduld en vriendelijkheid doorheen “getrokken”Het resultaat is dan ook zéér waarderend!Daarom mijn hartelijke dank voor deze goede hulp en het vriendelijke, geduldige bijstaan van Mayke Hoekstra!
Johan KoopJohan Koop
20:50 26 Jan 23
Ratio Letselschade is mij fantastisch van dienst geweest. Ik werd op 31 mei 2021, wachtend op mijn blauwe XR (motor) voor een verkeerslicht op de rondweg in Emmen, plotseling van achteren door een automobilist aangetikt. Ik kwam ten val en had wat last van mijn schouder en minimale schade aan de motor. De automobilist en ik spraken kort met elkaar en besloten er verder geen werk van te maken. Drie maanden verder, met de nodige pijn intussen, bleek na een MRI dat twee hoofdpezen in mijn schouder waren afgescheurd. Dat werd in december 2021 geopereerd en er werden de nodige kosten gemaakt. Voor eigen rekening want tja, ik had geen gegevens van de veroorzaker.Door een toevallig contact met Ratio Letselschade hoorde ik dat ook bij de eigen verzekeraar verhaal kan worden gehaald. Mayke Hoekstra heeft haar tanden erin gezet en door haar volharding is dat traject succesvol afgewikkeld. De schouder is geopereerd, de pezen vastgezet, ook al wordt dat nooit meer zoals het was. Het is weliswaar zuur, liever had ik zoiets niet meegemaakt uiteraard, maar het is in ieder geval enige genoegdoening, naast de vergoeding voor alle gemaakte kosten. Ratio leverde voor mij goed werk. Denk je ooit bij zoiets: 'laat maar', mijn advies is: informeer altijd even als je met letselschade in aanraking komt.Intussen heb ik maar een motor met een veel lagere zitpositie gekocht. Dan sta ik wel zo stevig (stoppen met rijden is uiteraard geen optie...😉).
sanderfiddelaarsanderfiddelaar
15:07 27 Dec 22
Ratio Letselschade heeft mij zeer goed geholpen in een periode van ongeveer 19 maanden. Met verzekeringen, schade vergoed krijgen kan lang duren maar op Ratio Letselschade kon ik al die tijd vertrouwen. Ze bleven er altijd achteraan zitten. En ik ben ze zeer dankbaar ervoor.
Marco KrabbenborgMarco Krabbenborg
10:22 12 Oct 22
Na mijn auto geluk heb ik juridische hulp gekregen van Ratio. Erg fijn om in deze stressvolle periode de afhandeling los te kunnen laten en je te kunnen richten op je herstel. Peter Blom heeft dit prima opgepakt. Ondersteuning, adviezen en tips op allerlei zaken was een verademing. Prima afgerond en ik ben weer volledig hersteld en een passende vergoeding gekregen. Top bedrijf
Lotte BrockerLotte Brocker
09:01 24 Aug 22
Jelmer de Jong is een hele fijne letselschade advocaat, omdat hij oprecht geïnteresseerd is met hoe het met je gaat na een ongeluk, maar ook regelmatig en goed contact met je onderhoud!!
Peter SchullerPeter Schuller
09:58 01 Jul 22
Mijn vrouw en ik hebben beide een ongeluk gehad waarbij we met name lichamelijke schade hebben opgelopen die vervolgens deels blijvende beperkingen opleverden. Wij zijn vervolgens bijgestaan door mr Jelmer de Jong van Ratio Letselschadebureau. Zijn transparante manier van werken spreekt ons aan. Door tussentijdse terugkoppeling werden we op de hoogte gehouden hoe de stand van zaken was. Het antwoord op een vraag werd nagenoeg binnen 2 dagen gegeven. Mede door zijn inzet hebben we beide een letselschadebedrag uitgekeerd gekregen, dat voor Nederlandse begrippen redelijk was. Kortom wij kunnen dit bureau bij u aanbevelen.
Rene BerndsRene Bernds
08:57 21 Jun 22
Dhr. Oosting van Ratio letselschade heeft ons op een zeer professionele wijze geholpen met onze schade afwikkeling. Zeer betrokken, goed bereikbaar, kennis van zaken en een warme persoonlijkheid.
js_loader

Letselschade claimen in enkele stappen

Heb je letsel opgelopen en wil je letselschade claimen? Ratio Letselschade kan jou hier kosteloos bij ondersteunen. Wanneer je letsel oploopt, komt er een hoop op jou af. De juridische wereld kan voelen als een ver van je bed show. Daarom kunnen wij het juridisch proces van jou overnemen zodat jij je kunt concentreren op je herstel.

Wij werken nauw samen met:

CNV Vakmensen logo kunstenbond AOB Algemene Onderwijsbond

Wat je kunt claimen bij letselschade

Letselschade claimen is mogelijk wanneer je letsel hebt opgelopen wat (deels) door een ander persoon of bedrijf is veroorzaakt (de tegenpartij). In het geval van een ongeval tijdens je werk spreken we over een bedrijfsongeval.

Wanneer de letselschade claim wordt ingediend, wordt er onderscheid gemaakt tussen twee soorten schade. Immateriële schade en materiële schade.

Voorbeelden van immateriële schade

Bij immateriële schade wordt de vergoeding smartengeld genoemd. De hoogte van de smartengeldvergoeding is afhankelijk van een aantal factoren, enkele voorbeelden hiervan zijn:

 • Fysiek en mentaal leed wat aanhoudt
 • Vermindering van de levensvreugde
 • Bewustzijn van benadeelde
 • Aard en ernst van het letsel
 • Duur en omvang van het leed
 • Duur genezing
 • Ziekenhuisopnames, revalidatie en ondergane medische behandelingen
 • Mate van beperkingen
 • Ontsieringen/littekens
 • Gevolgen voor hobby/arbeid van benadeelde
 • Invloed letsel op persoonlijke situatie (huwelijkskansen)
 • Leeftijd benadeelde

Voorbeelden van materiële schade

Wanneer je letselschade claimt dan spreekt men ook over materiële schade. Dit is meer dan alleen schade aan objecten (schade aan objecten is overigens geen letselschade, het kan wel worden meegenomen in de schadeclaim) of medische kosten. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Medische kosten die niet worden vergoed, direct na het ongeval en tijdens de revalidatie
 • Inkomstenderving, het verlies van (een deel van) het inkomen door het ongeval
 • Studievertraging
 • Hulp in en rondom het huis
 • Aanpassingen in de woning en auto, zodat je kunt blijven functioneren
 • Aanschaf hulpmiddelen, bijvoorbeeld een rolstoel en krukken
 • Reiskosten
 • Pensioenschade

“Mevrouw Landstra heeft zeer adequaat en snel mijn zaak opgepakt en had in no time alle essentiële gegevens boven water. Tevens was de begeleiding gedurende 2 jaar en 2 maanden een geweldige steun in de rug, tijdens mijn revalidatie.”
Dhr. E. Groenhagen te Warffum

Claim letselschade door aansprakelijkstelling

Om letselschade te claimen dienen wij de zogeheten tegenpartij aansprakelijk te stellen. Dit wordt altijd schriftelijk gedaan. Wanneer de tegenpartij verzekerd is (wat in bijna alle gevallen zo is) dan zullen wij de letselschade claim sturen naar diens verzekeraar. In de aansprakelijkstelling stellen we de tegenpartij aansprakelijk voor zowel de materiële als immateriële schade.

De letselschadevergoeding die jij ontvangt wordt niet beïnvloed door kosten die wij maken. De kosten die wij maken, dienen wij in bij de verzekeraar van de tegenpartij en worden los behandeld. Dit staat volkomen los van jouw schadeclaim en de aan jouw uitgekeerde vergoeding.

Zodra de tegenpartij de aansprakelijkheid van (een deel) van het letsel erkend, dan zal er een voorschot volgen. Deze ontvang je zo snel als dan mogelijk is. Meer hierover lees je bij “Een voorschot op de letselschade claim”.

Opmaken dossier

Om ervoor te zorgen dat we alle letselschade claimen, is het van belang om een nauwkeurig dossier op te maken. Hierbij vragen wij ook jouw medisch dossier rondom de letselschade op bij de arts(en). Uiteraard krijg je zelf dit dossier ook te zien.

Wil je dat bepaalde medisch informatie niet bij ons terecht komt? Dit kun je ook aangeven. Bedenk hierbij wel dat wij medische gegevens rondom het letsel nodig hebben om de letsel claim juist in te kunnen dienen.

Naast de medische kosten komen ook de andere materiële en de immateriële kosten in het dossier te staan. Deze kosten moet je soms kunnen bewijzen. Dit kun je doen doormiddel van het tonen van rekeningen, bonnen, foto’s, artsen verklaringen en getuigen. Echte hoef je bijvoorbeeld huishoudelijke hulp niet te bewijzen. Jij kunt ook niet bewijzen wie er bij jou wanneer aan het schoonmaken is/jou aan het verzorgen is. Bewijs is daarvoor niet nodig maar de hulp moet ‘aannemelijk’ zijn.

Hoogte letselschadevergoeding berekenen

Uiteraard wil jij graag weten wat de hoogte zal zijn van de letselschadevergoeding. Het tonen van vergoedingen van zaken in het verleden heeft hierbij slechts beperkte waarde. Voor de hoogte van de smartengeldvergoeding kijken wij wel naar andere zaken. Maar verlies aan verdienvermogen (inkomstenverlies) is heel specifiek. Iedere zaak is verder uniek en hoewel een ongeval en het letsel op elkaar kunnen lijken, kunnen de kosten alsnog erg uiteen lopen.

Wij zullen samen met jou kijken naar de schadeposten en hierbij aangeven wat er geëist kan worden bij de tegenpartij. Hierbij houden we er ook rekening mee, dat er niets meerdere keren vergoed mag worden. Daarmee bedoelen we dat alles wat de eigen verzekering vergoedt, niet in de letselschade claim zal staan.

Het is verstandig om een letselschadebureau als Ratio Letselschade in te schakelen wanneer je letselschade claimt. Daarmee voorkom je dat je kosten vergeet toe te voegen aan de claim en krijg je altijd het maximaal haalbare.

Een voorschot op de letselschade claim

Wanneer de aansprakelijkheid is aangenomen dan kan er al een voorschot betaald worden. Het voorschot zal voornamelijk ervoor dienen dat de gemaakte kosten en de kosten in de nabije toekomst alvast gedekt kunnen worden.

Het voorschot zal te allen tijde lager uitvallen dan de uiteindelijke letselschadevergoeding. Hierdoor wordt voorkomen dat er ooit iets terugbetaald dient te worden. Wanneer de daadwerkelijke hoogte van de vergoeding is bepaald dan zal dit uitgekeerd worden, minus het reeds verstrekte voorschot.

“De professionele aanpak van mijn zaak heeft mij mentaal heel goed gedaan bij mijn herstel en acceptie van het letsel.”
Mevr. R. van Staa te Wijk bij Duurstede

Alle schadeposten inzichtelijk krijgen

Wanneer we letselschade claimen is het van belang dat we alle schadeposten inzichtelijk krijgen. Hoewel veel schadeposten via telefonisch contact aan het licht komen, kunnen er ook schadeposten zijn waar men niet snel aan denkt. Daarom vinden wij onze persoonlijke aanpak des te belangrijker.

Wij komen in principe altijd bij jou langs. Zo kunnen wij persoonlijk kennis met jou maken. Daarbij gaan we in op het ongeval en vragen we nogmaals wat er precies is gebeurd.

Daarnaast kunnen we door bij jou langs te gaan ook nog beter de schadeposten in kaart brengen. Heb je bijvoorbeeld een tuin die je niet meer kan onderhouden, huisdieren die uitgelaten moeten worden of een trap waar je niet meer op komt (zonder hulp). Dit zijn allen voorbeelden van schadeposten die we noteren en die mee worden genomen in de letselschade claim.

“Zeer tevreden, een 10!”
Mevr. S. Bergmeester te Apeldoorn

Waarom letselschade claimen met de experts van Ratio Letselschade

Letselschade claimen is voor veel mensen een ver van je bed show. Echter is het wel erg belangrijk dat het uiterst nauwkeurig en compleet wordt uitgevoerd. Daarbij komt dat het gebruik maken van een letselschade jurist voor jou altijd kosteloos is.

Wees er zeker van dat jij de schadevergoeding claimt waar je recht op hebt. Daarnaast zorgt onze ondersteuning ervoor dat dit zo stressvrij als mogelijk gebeurt. Onze letselschade juristen hebben al meer dan 10 jaar ervaring. Hierdoor zorgen wij ervoor dat jij de letselschade claim indient waarop jij recht hebt!

Vul vrijblijvend ons contactformulier in om snel een eerste advies over je letselschade claim te ontvangen. Liever direct contact? Wij zijn telefonisch te bereiken op 085-0450105. Uiteraard is ons advies altijd geheel kosteloos voor jou!

Vragen?

Heb je letselschade opgelopen en zit je met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat je zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

Laat jouw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Wij werken landelijk en helpen je graag, waar je ook woont!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Vestigingen
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen

Vlijtseweg 188
7317 AL Apeldoorn

Postbus 131
9400 AC Assen

Blijf op de hoogte!

Volg ons ook hier:

Nationaal Keurmerk Letselschade