Letselschade verkeersongeval

Letselschade bij een verkeersongeval opgelopen? Dit is een ingrijpende gebeurtenis in je leven, waarbij er veel op je af komt. Bij Ratio Letselschade ondersteunen wij jou met alles rondom het ongeval. Een expert komt bij je langs en neemt stap voor stap het proces met jou door. Je leest op deze pagina wat je moet doen na een verkeersongeval met letselschade.

Meld je schade binnen 1 minuut!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Marga WissinkMarga Wissink
17:39 11 May 23
Wij zijn zeer tevreden met de goede hulp van Jelmer de Jong bij het bedrijfsongeval van mijn man Leo.Samen met hem zijn wij tot een goed eindresultaat gekomen.Zal ratio letselschade zeker bij iedereen aanraden.
LinnLinn
10:00 25 Apr 23
Mijn man en ik hebben in 2017 een auto ongeluk gehad. Het duurde erg lang voor alles afgewikkeld was met de verzekering van de tegenpartij. In die periode van 6 jaar (2017 tot 2023) zijn we bijgestaan door Carolina Landstra, zij heeft ervoor gezorgd dat alles goed werd afgewikkeld. Wij zijn zeer tevreden!
Alhendi AlbaraziAlhendi Albarazi
12:12 12 Apr 23
De letselschadeprocedure is zeer goed uitgevoerd door Jelmer de Jong en door zijn professionele houding en prettige omgang zijn we tot een goed resultaat gekomen.
Ingrid NIngrid N
12:07 24 Mar 23
Goede hulp en veel geduld.Door een collega (onderwijs) werd ik erop geattendeerd dat ik voor mijn bedrijfsongeval, hulp bij Ratio Letselschade kan inschakelen en daar ben ik achteraf zeer content mee.Zelf had ik er niet bij stilgestaan.De hulp is enormEr wordt met je meegedachtEn op momenten dat je denkt dat het allemaal wel erg veel is, word je er met veel geduld en vriendelijkheid doorheen “getrokken”Het resultaat is dan ook zéér waarderend!Daarom mijn hartelijke dank voor deze goede hulp en het vriendelijke, geduldige bijstaan van Mayke Hoekstra!
Johan KoopJohan Koop
20:50 26 Jan 23
Ratio Letselschade is mij fantastisch van dienst geweest. Ik werd op 31 mei 2021, wachtend op mijn blauwe XR (motor) voor een verkeerslicht op de rondweg in Emmen, plotseling van achteren door een automobilist aangetikt. Ik kwam ten val en had wat last van mijn schouder en minimale schade aan de motor. De automobilist en ik spraken kort met elkaar en besloten er verder geen werk van te maken. Drie maanden verder, met de nodige pijn intussen, bleek na een MRI dat twee hoofdpezen in mijn schouder waren afgescheurd. Dat werd in december 2021 geopereerd en er werden de nodige kosten gemaakt. Voor eigen rekening want tja, ik had geen gegevens van de veroorzaker.Door een toevallig contact met Ratio Letselschade hoorde ik dat ook bij de eigen verzekeraar verhaal kan worden gehaald. Mayke Hoekstra heeft haar tanden erin gezet en door haar volharding is dat traject succesvol afgewikkeld. De schouder is geopereerd, de pezen vastgezet, ook al wordt dat nooit meer zoals het was. Het is weliswaar zuur, liever had ik zoiets niet meegemaakt uiteraard, maar het is in ieder geval enige genoegdoening, naast de vergoeding voor alle gemaakte kosten. Ratio leverde voor mij goed werk. Denk je ooit bij zoiets: 'laat maar', mijn advies is: informeer altijd even als je met letselschade in aanraking komt.Intussen heb ik maar een motor met een veel lagere zitpositie gekocht. Dan sta ik wel zo stevig (stoppen met rijden is uiteraard geen optie...😉).
sanderfiddelaarsanderfiddelaar
15:07 27 Dec 22
Ratio Letselschade heeft mij zeer goed geholpen in een periode van ongeveer 19 maanden. Met verzekeringen, schade vergoed krijgen kan lang duren maar op Ratio Letselschade kon ik al die tijd vertrouwen. Ze bleven er altijd achteraan zitten. En ik ben ze zeer dankbaar ervoor.
Marco KrabbenborgMarco Krabbenborg
10:22 12 Oct 22
Na mijn auto geluk heb ik juridische hulp gekregen van Ratio. Erg fijn om in deze stressvolle periode de afhandeling los te kunnen laten en je te kunnen richten op je herstel. Peter Blom heeft dit prima opgepakt. Ondersteuning, adviezen en tips op allerlei zaken was een verademing. Prima afgerond en ik ben weer volledig hersteld en een passende vergoeding gekregen. Top bedrijf
Lotte BrockerLotte Brocker
09:01 24 Aug 22
Jelmer de Jong is een hele fijne letselschade advocaat, omdat hij oprecht geïnteresseerd is met hoe het met je gaat na een ongeluk, maar ook regelmatig en goed contact met je onderhoud!!
Peter SchullerPeter Schuller
09:58 01 Jul 22
Mijn vrouw en ik hebben beide een ongeluk gehad waarbij we met name lichamelijke schade hebben opgelopen die vervolgens deels blijvende beperkingen opleverden. Wij zijn vervolgens bijgestaan door mr Jelmer de Jong van Ratio Letselschadebureau. Zijn transparante manier van werken spreekt ons aan. Door tussentijdse terugkoppeling werden we op de hoogte gehouden hoe de stand van zaken was. Het antwoord op een vraag werd nagenoeg binnen 2 dagen gegeven. Mede door zijn inzet hebben we beide een letselschadebedrag uitgekeerd gekregen, dat voor Nederlandse begrippen redelijk was. Kortom wij kunnen dit bureau bij u aanbevelen.
Rene BerndsRene Bernds
08:57 21 Jun 22
Dhr. Oosting van Ratio letselschade heeft ons op een zeer professionele wijze geholpen met onze schade afwikkeling. Zeer betrokken, goed bereikbaar, kennis van zaken en een warme persoonlijkheid.
js_loader

Letselschade na een verkeersongeval

Letselschade is lichamelijk of geestelijk letsel dat is opgelopen na een ongeval. Bij lichamelijk letsel gaat het om bijvoorbeeld rugpijn of een botbreuk. Bij geestelijk letsel is er sprake van psychische schade, zoals bijvoorbeeld een depressie. Dit wordt ook wel emotionele schade genoemd.

Ben je betrokken geweest bij een verkeersongeval met als gevolg letselschade en is het veroorzaakt door de andere betrokken partij? Dan kun je een schadevergoeding eisen, door de tegenpartij aansprakelijk te stellen. 

Voor de begeleiding van dit juridische proces is het van belang om een letselschadebureau in te schakelen. Ratio Letselschade helpt je met een goed verloop van het traject.

Wij werken nauw samen met:

CNV Vakmensen logo kunstenbond AOB Algemene Onderwijsbond

Wat te doen bij letselschade na een verkeersongeval

Heb je letselschade opgelopen na een verkeersongeval? Dan zit je in een vervelende situatie met belangrijke maar ingewikkelde juridische zaken. Het is belangrijk om direct een aantal zaken goed te regelen. De kans dat je recht hebt op een schadevergoeding is namelijk groot. Ratio Letselschade neemt de juridische zaken van jou over zodat jij je kan concentreren op je herstel.

 Zorg ervoor dat je weet wie de veroorzaker is. Dit is een vereiste voor het juridische proces. Schrijf bijvoorbeeld na een auto-ongeluk het kenteken op van de tegenpartij en vul samen het schadeformulier in. Lukt dit zelf niet? Dan wordt dit gedaan door de politie.

 Zijn alle gegevens verzameld van de partij die het ongeluk veroorzaakt heeft? Neem dan direct contact op met een professioneel letselschade bureau. Ratio Letselschade helpt je met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en bij het claimen van de schadevergoeding na het verkeersongeval.

“Zeer tevreden. Bij vragen snelle en duidelijke reactie. Top.”
Dhr. W. Stegeman

Schadevergoeding verkeersongeval

Na een ongeval in het verkeer is de kans groot dat je recht hebt op een schadevergoeding. Alle schade die je oploopt naar aanleiding van het ongeval, kun je claimen bij de tegenpartij. De veroorzaker van het ongeluk moet daarvoor eerst wel aansprakelijk gesteld worden.

De schadevergoeding kan gaan om bijvoorbeeld medische kosten en schade aan je voertuig. Daarnaast kan het zijn dat je na een verkeersongeval tijdelijk niet kan werken. Ook dit kan worden geclaimd bij de tegenpartij. Alle schade die het gevolg is van het ongeluk, kan dus verhaald worden bij de veroorzaker.

De schadevergoeding wordt verdeeld in immateriële schade en materiële schade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. De vergoeding voor het letsel wordt in beide gevallen door de tegenpartij betaald.

Schadevergoeding verkeersongeval

Bewijsmateriaal voor je schadevergoeding na een verkeersongeval

Ben je betrokken bij een verkeersongeval, dan zijn er een aantal dingen die je kan doen voor een schadevergoeding. 

Bel de politie. Het is van belang om het ongeval zo duidelijk mogelijk te krijgen. Door het ongeluk kan je geschrokken zijn, waardoor je misschien belangrijke details mist. Door de politie te laten komen weet je zeker dat alles goed opgeslagen wordt en kan het proces-verbaal achteraf opgevraagd worden. 

Indien mogelijk: noteer al je eigen constateringen. Registreer alle schade of maak foto’s en omschrijf waardoor het is ontstaan. Door dit te doen verloopt het proces voor de schadevergoeding sneller. Lukt het niet om dit zelf te doen? Dan kan bij de politie een proces-verbaal opgevraagd worden van het ongeval. 

Noteer de gegevens van de veroorzaker of vul samen, indien mogelijk, een schadeformulier in. Dit draagt bij aan het juridische proces en de afhandeling van je letselschade. Zo is het duidelijk wie aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeval.

Laat je lichamelijk testen bij een arts. Doe dit zo snel mogelijk na het ongeluk. Zo kun je aantonen dat het ongeluk het letsel veroorzaakt heeft. Dit is één van de belangrijkste stappen bij het verzamelen van bewijs. Zonder bevestiging van een arts, kun je namelijk geen zaak beginnen.

“Zeer tevreden. Hele goede service. Zeer klantgericht. Een hart voor de zaak”
Mevr. M. Gerritsen

Aansprakelijkheid

Na een ongeval is het soms lastig om aan te wijzen wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Vooral bij verkeersongevallen kan dit lastig zijn, doordat er vaak meerdere betrokkenen zijn. 

Laat bij een verkeersongeval altijd de politie komen. Zij rapporteren alles en dit kan als bewijs dienen om de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Alleen als er iemand aangewezen kan worden als veroorzaker kan de schade geclaimd worden.

Verjaring bij een verkeersongeluk

Wacht niet te lang met het verhalen van je schade bij een ongeval. Je recht op een schadevergoeding is bij verkeersongevallen aan verjaring onderhevig. Er is een bepaald termijn om iemand aansprakelijk te kunnen stellen. Is het verjaard, dan betekent dit dat het ongeval al te lang geleden is om nog schadevergoeding te eisen. 

Een verkeersongeluk kan een behoorlijk impact maken op je leven. Meld je daarom zo snel mogelijk bij een letselschadebureau om een schadevergoeding bij de tegenpartij te kunnen eisen. In het Burgerlijk Wetboek is hier een algemeen termijn voor genoteerd van 5 jaar. Voor een motorrijtuig is dit 3 jaar.

Waarom Ratio Letselschade na een verkeersongeval?

Als jij slachtoffer bent geworden in een verkeersongeval, komt er daarna veel op je af. Bij Ratio Letselschade helpen wij jou met alle schadeclaims. Wij zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt. 

Wil jij je letselschadevergoeding claimen? Neem dan contact op met ons. Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van letselschade, weten wij precies wat jouw situatie nodig heeft. Juridische hulp is voor het slachtoffer altijd kosteloos. Wij helpen jou dus kosteloos. 

Neem direct contact op met ons en plan een gratis gesprek in voor al je vragen over letselschade na een verkeersongeval. 

Vragen?

Heb je letselschade opgelopen en zit je met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat je zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

Laat jouw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Wij werken landelijk en helpen je graag, waar je ook woont!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Vestigingen
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen

Vlijtseweg 188
7317 AL Apeldoorn

Postbus 131
9400 AC Assen

Blijf op de hoogte!

Volg ons ook hier:

Nationaal Keurmerk Letselschade