Letselschade verkeersongeval
Letselschade bij een verkeersongeval opgelopen? Dit is een ingrijpende gebeurtenis in je leven, waarbij er veel op je af komt. Bij Ratio Letselschade ondersteunen wij jou met alles rondom het ongeval. Een expert komt bij je langs en neemt stap voor stap het proces met jou door. Je leest op deze pagina wat je moet doen na een verkeersongeval met letselschade.
Letselschade na een verkeersongeval
Letselschade is lichamelijk of geestelijk letsel dat is opgelopen na een ongeval. Bij lichamelijk letsel gaat het om bijvoorbeeld rugpijn of een botbreuk. Bij geestelijk letsel is er sprake van psychische schade, zoals bijvoorbeeld een depressie. Dit wordt ook wel emotionele schade genoemd.
Ben je betrokken geweest bij een verkeersongeval met als gevolg letselschade en is het veroorzaakt door de andere betrokken partij? Dan kun je een schadevergoeding eisen, door de tegenpartij aansprakelijk te stellen.
Voor de begeleiding van dit juridische proces is het van belang om een letselschadebureau in te schakelen. Ratio Letselschade helpt je met een goed verloop van het traject.
Wij werken nauw samen met:
Wat te doen bij letselschade na een verkeersongeval
Heb je letselschade opgelopen na een verkeersongeval? Dan zit je in een vervelende situatie met belangrijke maar ingewikkelde juridische zaken. Het is belangrijk om direct een aantal zaken goed te regelen. De kans dat je recht hebt op een schadevergoeding is namelijk groot. Ratio Letselschade neemt de juridische zaken van jou over zodat jij je kan concentreren op je herstel.
Zorg ervoor dat je weet wie de veroorzaker is. Dit is een vereiste voor het juridische proces. Schrijf bijvoorbeeld na een auto-ongeluk het kenteken op van de tegenpartij en vul samen het schadeformulier in. Lukt dit zelf niet? Dan wordt dit gedaan door de politie.
Zijn alle gegevens verzameld van de partij die het ongeluk veroorzaakt heeft? Neem dan direct contact op met een professioneel letselschade bureau. Ratio Letselschade helpt je met het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en bij het claimen van de schadevergoeding na het verkeersongeval.
“Zeer tevreden. Bij vragen snelle en duidelijke reactie. Top.”
Dhr. W. Stegeman
Schadevergoeding verkeersongeval
Na een ongeval in het verkeer is de kans groot dat je recht hebt op een schadevergoeding. Alle schade die je oploopt naar aanleiding van het ongeval, kun je claimen bij de tegenpartij. De veroorzaker van het ongeluk moet daarvoor eerst wel aansprakelijk gesteld worden.
De schadevergoeding kan gaan om bijvoorbeeld medische kosten en schade aan je voertuig. Daarnaast kan het zijn dat je na een verkeersongeval tijdelijk niet kan werken. Ook dit kan worden geclaimd bij de tegenpartij. Alle schade die het gevolg is van het ongeluk, kan dus verhaald worden bij de veroorzaker.
De schadevergoeding wordt verdeeld in immateriële schade en materiële schade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. De vergoeding voor het letsel wordt in beide gevallen door de tegenpartij betaald.

Bewijsmateriaal voor je schadevergoeding na een verkeersongeval
Ben je betrokken bij een verkeersongeval, dan zijn er een aantal dingen die je kan doen voor een schadevergoeding.
Bel de politie. Het is van belang om het ongeval zo duidelijk mogelijk te krijgen. Door het ongeluk kan je geschrokken zijn, waardoor je misschien belangrijke details mist. Door de politie te laten komen weet je zeker dat alles goed opgeslagen wordt en kan het proces-verbaal achteraf opgevraagd worden.
Indien mogelijk: noteer al je eigen constateringen. Registreer alle schade of maak foto’s en omschrijf waardoor het is ontstaan. Door dit te doen verloopt het proces voor de schadevergoeding sneller. Lukt het niet om dit zelf te doen? Dan kan bij de politie een proces-verbaal opgevraagd worden van het ongeval.
Noteer de gegevens van de veroorzaker of vul samen, indien mogelijk, een schadeformulier in. Dit draagt bij aan het juridische proces en de afhandeling van je letselschade. Zo is het duidelijk wie aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeval.
Laat je lichamelijk testen bij een arts. Doe dit zo snel mogelijk na het ongeluk. Zo kun je aantonen dat het ongeluk het letsel veroorzaakt heeft. Dit is één van de belangrijkste stappen bij het verzamelen van bewijs. Zonder bevestiging van een arts, kun je namelijk geen zaak beginnen.
“Zeer tevreden. Hele goede service. Zeer klantgericht. Een hart voor de zaak”
Mevr. M. Gerritsen
Aansprakelijkheid
Na een ongeval is het soms lastig om aan te wijzen wie het ongeluk veroorzaakt heeft. Vooral bij verkeersongevallen kan dit lastig zijn, doordat er vaak meerdere betrokkenen zijn.
Laat bij een verkeersongeval altijd de politie komen. Zij rapporteren alles en dit kan als bewijs dienen om de veroorzaker aansprakelijk te stellen. Alleen als er iemand aangewezen kan worden als veroorzaker kan de schade geclaimd worden.
Verjaring bij een verkeersongeluk
Wacht niet te lang met het verhalen van je schade bij een ongeval. Je recht op een schadevergoeding is bij verkeersongevallen aan verjaring onderhevig. Er is een bepaald termijn om iemand aansprakelijk te kunnen stellen. Is het verjaard, dan betekent dit dat het ongeval al te lang geleden is om nog schadevergoeding te eisen.
Een verkeersongeluk kan een behoorlijk impact maken op je leven. Meld je daarom zo snel mogelijk bij een letselschadebureau om een schadevergoeding bij de tegenpartij te kunnen eisen. In het Burgerlijk Wetboek is hier een algemeen termijn voor genoteerd van 5 jaar. Voor een motorrijtuig is dit 3 jaar.
Waarom Ratio Letselschade na een verkeersongeval?
Als jij slachtoffer bent geworden in een verkeersongeval, komt er daarna veel op je af. Bij Ratio Letselschade helpen wij jou met alle schadeclaims. Wij zorgen ervoor dat alles goed geregeld wordt.
Wil jij je letselschadevergoeding claimen? Neem dan contact op met ons. Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van letselschade, weten wij precies wat jouw situatie nodig heeft. Juridische hulp is voor het slachtoffer altijd kosteloos. Wij helpen jou dus kosteloos.
Neem direct contact op met ons en plan een gratis gesprek in voor al je vragen over letselschade na een verkeersongeval.
Vragen?
Heb je letselschade opgelopen en zit je met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat je zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.
Laat jouw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.
Wij werken landelijk en helpen je graag, waar je ook woont!
Vestigingen
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen
Vlijtseweg 188
7317 AL Apeldoorn
Postbus 131
9400 AC Assen