Ongeval in de bouw

Ook hedendaags gebeuren er nog regelmatig ongevallen in de bouw. Na een bouwongeval beland je in een lastige situatie. Stel je jouw werkgever aansprakelijk? Eis je een schadevergoeding? Heb je hier überhaupt wel recht op?

Dit zijn allemaal vragen die opkomen na een ongeval in de bouw. Ratio Letselschade helpt hierbij en geeft jou de juiste juridische hulpverlening.

Meld je schade binnen 1 minuut!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Marga WissinkMarga Wissink
17:39 11 May 23
Wij zijn zeer tevreden met de goede hulp van Jelmer de Jong bij het bedrijfsongeval van mijn man Leo.Samen met hem zijn wij tot een goed eindresultaat gekomen.Zal ratio letselschade zeker bij iedereen aanraden.
LinnLinn
10:00 25 Apr 23
Mijn man en ik hebben in 2017 een auto ongeluk gehad. Het duurde erg lang voor alles afgewikkeld was met de verzekering van de tegenpartij. In die periode van 6 jaar (2017 tot 2023) zijn we bijgestaan door Carolina Landstra, zij heeft ervoor gezorgd dat alles goed werd afgewikkeld. Wij zijn zeer tevreden!
Alhendi AlbaraziAlhendi Albarazi
12:12 12 Apr 23
De letselschadeprocedure is zeer goed uitgevoerd door Jelmer de Jong en door zijn professionele houding en prettige omgang zijn we tot een goed resultaat gekomen.
Ingrid NIngrid N
12:07 24 Mar 23
Goede hulp en veel geduld.Door een collega (onderwijs) werd ik erop geattendeerd dat ik voor mijn bedrijfsongeval, hulp bij Ratio Letselschade kan inschakelen en daar ben ik achteraf zeer content mee.Zelf had ik er niet bij stilgestaan.De hulp is enormEr wordt met je meegedachtEn op momenten dat je denkt dat het allemaal wel erg veel is, word je er met veel geduld en vriendelijkheid doorheen “getrokken”Het resultaat is dan ook zéér waarderend!Daarom mijn hartelijke dank voor deze goede hulp en het vriendelijke, geduldige bijstaan van Mayke Hoekstra!
Johan KoopJohan Koop
20:50 26 Jan 23
Ratio Letselschade is mij fantastisch van dienst geweest. Ik werd op 31 mei 2021, wachtend op mijn blauwe XR (motor) voor een verkeerslicht op de rondweg in Emmen, plotseling van achteren door een automobilist aangetikt. Ik kwam ten val en had wat last van mijn schouder en minimale schade aan de motor. De automobilist en ik spraken kort met elkaar en besloten er verder geen werk van te maken. Drie maanden verder, met de nodige pijn intussen, bleek na een MRI dat twee hoofdpezen in mijn schouder waren afgescheurd. Dat werd in december 2021 geopereerd en er werden de nodige kosten gemaakt. Voor eigen rekening want tja, ik had geen gegevens van de veroorzaker.Door een toevallig contact met Ratio Letselschade hoorde ik dat ook bij de eigen verzekeraar verhaal kan worden gehaald. Mayke Hoekstra heeft haar tanden erin gezet en door haar volharding is dat traject succesvol afgewikkeld. De schouder is geopereerd, de pezen vastgezet, ook al wordt dat nooit meer zoals het was. Het is weliswaar zuur, liever had ik zoiets niet meegemaakt uiteraard, maar het is in ieder geval enige genoegdoening, naast de vergoeding voor alle gemaakte kosten. Ratio leverde voor mij goed werk. Denk je ooit bij zoiets: 'laat maar', mijn advies is: informeer altijd even als je met letselschade in aanraking komt.Intussen heb ik maar een motor met een veel lagere zitpositie gekocht. Dan sta ik wel zo stevig (stoppen met rijden is uiteraard geen optie...😉).
sanderfiddelaarsanderfiddelaar
15:07 27 Dec 22
Ratio Letselschade heeft mij zeer goed geholpen in een periode van ongeveer 19 maanden. Met verzekeringen, schade vergoed krijgen kan lang duren maar op Ratio Letselschade kon ik al die tijd vertrouwen. Ze bleven er altijd achteraan zitten. En ik ben ze zeer dankbaar ervoor.
Marco KrabbenborgMarco Krabbenborg
10:22 12 Oct 22
Na mijn auto geluk heb ik juridische hulp gekregen van Ratio. Erg fijn om in deze stressvolle periode de afhandeling los te kunnen laten en je te kunnen richten op je herstel. Peter Blom heeft dit prima opgepakt. Ondersteuning, adviezen en tips op allerlei zaken was een verademing. Prima afgerond en ik ben weer volledig hersteld en een passende vergoeding gekregen. Top bedrijf
Lotte BrockerLotte Brocker
09:01 24 Aug 22
Jelmer de Jong is een hele fijne letselschade advocaat, omdat hij oprecht geïnteresseerd is met hoe het met je gaat na een ongeluk, maar ook regelmatig en goed contact met je onderhoud!!
Peter SchullerPeter Schuller
09:58 01 Jul 22
Mijn vrouw en ik hebben beide een ongeluk gehad waarbij we met name lichamelijke schade hebben opgelopen die vervolgens deels blijvende beperkingen opleverden. Wij zijn vervolgens bijgestaan door mr Jelmer de Jong van Ratio Letselschadebureau. Zijn transparante manier van werken spreekt ons aan. Door tussentijdse terugkoppeling werden we op de hoogte gehouden hoe de stand van zaken was. Het antwoord op een vraag werd nagenoeg binnen 2 dagen gegeven. Mede door zijn inzet hebben we beide een letselschadebedrag uitgekeerd gekregen, dat voor Nederlandse begrippen redelijk was. Kortom wij kunnen dit bureau bij u aanbevelen.
Rene BerndsRene Bernds
08:57 21 Jun 22
Dhr. Oosting van Ratio letselschade heeft ons op een zeer professionele wijze geholpen met onze schade afwikkeling. Zeer betrokken, goed bereikbaar, kennis van zaken en een warme persoonlijkheid.
js_loader

Wie is aansprakelijk bij een ongeval in de bouw?

Als je slachtoffer bent geworden van een ongeval in de bouw is tijdens het juridische proces de aansprakelijkheid altijd de eerste vraag die opkomt. In principe is de werkgever snel aansprakelijk vanwege de zorgplicht die hij draagt naar zijn werknemers. Een werkgever moet er namelijk alles aan doen om een ongeluk te voorkomen.

Uitzondering op de regel: De werkgever is niet meer aansprakelijk als hij kan aantonen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan of dat dit ongeval heeft plaatsgevonden door jouw roekeloosheid. Echter ligt de bewijslast hiervan altijd bij de werkgever.

Wij werken nauw samen met:

CNV Vakmensen logo kunstenbond AOB Algemene Onderwijsbond

Letselschade bij een ongeval in de bouw

De letselschadevergoeding bestaat uit verschillende onderdelen wanneer je tijdens het werken in de bouw een ongeval hebt gehad. Hierbij kan gedacht worden aan het verlies van inkomen en het maken van extra kosten ten gevolge van het ongeval. Ook kun je bijvoorbeeld denken aan verlies van levensvreugde, waar smartengeld tegenover staat.

Andere voorbeelden van schadeposten die verhaald kunnen worden op de aansprakelijkgestelde zijn:

  • Medische kosten die niet gedekt worden door de verzekering.
  • Persoonlijke eigendommen die kapot zijn gegaan (is geen letselschade maar nemen wij wel mee in de claim)
  • Extra kosten voor hulpmiddelen en persoonlijke hulp.
  • Vervoerskosten
  • Fysiotherapie

“Zeer tevreden. Bij vragen snelle en duidelijke reactie. Top.”
Dhr. W. Stegeman

Werkgevers zijn verzekerd voor letselschade van werknemers

Veel mensen vinden het lastig om een schadevergoeding te eisen na een bouwongeval, omdat ze waarde hechten aan de relatie met de werkgever. Echter zijn werkgevers in principe hiervoor verzekerd, dus is de kans groot dat de verzekeraar de letselschade moet vergoeden.

Voor goede en kosteloze ondersteuning bij het claimen van letselschade ben je bij Ratio Letselschade aan het juiste adres!

Voorbeelden van een bouwongeval

Een bouwongeval kan op veel verschillende manieren gebeuren. Veelvoorkomende ongevallen zijn:

  • Vallende voorwerpen: Als planken of andere materialen niet goed vast zitten of worden losgelaten kunnen deze je raken en je verwonden
  • Beknelling: In de bouw wordt vaak gewerkt met grote, zware en krachtige machines. Hier kan een persoon tussen bekneld raken met een lichaamsonderdeel.
  • Uitglijden: Wanneer je naar terechtkomt doordat uitglijdt, kan dat voor vervelende verwondingen zorgen. Daarom is uitglijden, struikelen of verstappen ook een vorm van een ongeval.
  • Vallen: Wanneer er op hoogte gewerkt wordt dan kan iemand gewond raken door een val naar beneden. Hierbij kan het lastig zijn om de aansprakelijkheid te bepalen, schakel daarom altijd de hulp in van een professional.

Er zijn veel verschillende manieren hoe een ongeval in de bouw kan plaatsvinden en daarom is elke situatie weer anders. Het is belangrijk dat er goed wordt gekeken naar wat er precies gebeurd is. Daarom is het van belang dat het ongeval zo snel mogelijk bij de werkgever of leidinggevende bekend wordt.

“Zeer tevreden. Hele goede service. Zeer klantgericht. Een hart voor de zaak”
Mevr. M. Gerritsen

Kosteloos juridische hulp na een ongeval in de bouw

Na een ongeval in de bouw met letselschade als gevolg heb je in Nederland recht op juridische hulp. Dit is voor het slachtoffer altijd kosteloos, de kosten hiervan worden gedekt door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. De hoogte van jouw schadevergoeding wordt uiteraard niet beïnvloed door de juridische kosten die er worden gemaakt.

Heb je een ongeval in de bouw gehad en heb je hierbij letselschade opgelopen? Neem dan contact met ons op, bij Ratio Letselschade ben je op de juiste plek voor juridisch advies en juridische begeleiding.

Vragen?

Heb je letselschade opgelopen en zit je met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat je zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

Laat jouw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Wij werken landelijk en helpen je graag, waar je ook woont!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Vestigingen
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen

Vlijtseweg 188
7317 AL Apeldoorn

Postbus 131
9400 AC Assen

Blijf op de hoogte!

Volg ons ook hier:

Nationaal Keurmerk Letselschade