Ongeval in de bouw
Ook hedendaags gebeuren er nog regelmatig ongevallen in de bouw. Na een bouwongeval beland je in een lastige situatie. Stel je jouw werkgever aansprakelijk? Eis je een schadevergoeding? Heb je hier überhaupt wel recht op?
Dit zijn allemaal vragen die opkomen na een ongeval in de bouw. Ratio Letselschade helpt hierbij en geeft jou de juiste juridische hulpverlening.
Wie is aansprakelijk bij een ongeval in de bouw?
Als je slachtoffer bent geworden van een ongeval in de bouw is tijdens het juridische proces de aansprakelijkheid altijd de eerste vraag die opkomt. In principe is de werkgever altijd aansprakelijk vanwege de zorgplicht die hij draagt naar zijn werknemers. Een werkgever moet er namelijk altijd voor zorgen dat je jouw werk kan uitvoeren onder veilige omstandigheden en hij dient erop toe te zien dat dit veilig gebeurd.
Uitzondering op de regel: De werkgever is niet meer aansprakelijk als hij kan aantonen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan en dat dit ongeval heeft plaatsgevonden door jouw roekeloosheid. Echter ligt de bewijslast hiervan altijd bij de werkgever. Deze situaties komen niet vaak voor.
Wij werken nauw samen met:
Letselschade bij een ongeval in de bouw
De letselschade bestaat uit verschillende onderdelen wanneer je tijdens het werken in de bouw een ongeval hebt gehad. Wat men het eerst te binnen schiet is het verlies van inkomen, echter zijn er nog een hoop andere schadeposten die je kunt verhalen. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan verlies van levensvreugde, waar smartengeld tegenover staat.
Andere voorbeelden van schadeposten die verhaald kunnen worden op de aansprakelijkgestelde zijn:
- Medische kosten die niet gedekt worden door de verzekering.
- Persoonlijke eigendommen die kapot zijn gegaan (is geen letselschade maar nemen wij wel mee in de claim)
- Extra kosten voor hulpmiddelen en persoonlijke hulp.
- Vervoerskosten
- Fysiotherapie
“Zeer tevreden. Bij vragen snelle en duidelijke reactie. Top.”
Dhr. W. Stegeman
Werkgevers zijn verzekerd voor letselschade van werknemers
Veel mensen vinden het lastig om een schadevergoeding te eisen na een bouwongeval, omdat ze waarde hechten aan de relatie met de werkgever. Echter zijn werkgevers in principe hiervoor verzekerd, dus is de kans groot dat zij de schadevergoeding zelf vergoed krijgen.
Voor goede en kosteloze ondersteuning bij het claimen van letselschade ben je bij Ratio Letselschade aan het juiste adres! Voor ons is de relatie tussen jou en je werkgever extreem belangrijk. Daarom zullen wij er altijd voor zorgen dat deze in het proces niet verslechterd.
Wij zullen de werkgever informeren over de mogelijkheid voor hem om de kosten te verhalen op de verzekeraar. Zo ben jij verzekerd van de juiste schadevergoeding na een ongeval in de bouw, terwijl je arbeidsrelatie in orde blijft.
Voorbeelden van een bouwongeval
Een bouwongeval kan op veel verschillende manieren gebeuren. Veelvoorkomende ongevallen zijn:
- Vallende voorwerpen: Als planken of andere materialen niet goed vast zitten of worden losgelaten kunnen deze je raken en je verwonden.
- Beknelling: In de bouw wordt vaak gewerkt met grote, zware en krachtige machines. Hier kan een persoon tussen bekneld raken met een lichaamsonderdeel.
- Uitglijden: Wanneer je naar terechtkomt doordat uitglijdt, kan dat voor vervelende verwondingen zorgen. Daarom is uitglijden, struikelen of verstappen ook een vorm van een ongeval, het is zelfs één van de meest voorkomende ongevalssituatie.
- Vallen: Wanneer er op hoogte gewerkt wordt dan kan iemand gewond raken door een val naar beneden. Hierbij kan het lastig zijn om de aansprakelijkheid te bepalen, schakel daarom altijd de hulp in van een professional.
Er zijn veel verschillende manieren hoe een ongeval in de bouw kan plaatsvinden en daarom is elke situatie weer anders. Het is belangrijk dat er goed wordt gekeken naar wat er precies gebeurd is. Daarnaast is het van groot belang om dit duidelijk te noteren. Dankzij juiste en complete documentatie kunnen we sneller en beter het ongeval en de aansprakelijkheid vaststellen.
“Zeer tevreden. Hele goede service. Zeer klantgericht. Een hart voor de zaak”
Mevr. M. Gerritsen
Kosteloos juridische hulp na een ongeval in de bouw
Na een ongeval in de bouw met letselschade als gevolg heb je in Nederland recht op juridische hulp. Dit is voor het slachtoffer altijd kosteloos, de kosten hiervan worden gedekt door de verzekeraar van de aansprakelijke partij. De hoogte van jouw schadevergoeding wordt uiteraard niet beïnvloed door de juridische kosten die er worden gemaakt.
Meld het bedrijfsongeval altijd bij de werkgever. Hierna kunnen wij jou officieel helpen bij het traject. Omdat schade en letsel bij ieder ongeluk uniek is, kijken wij met een persoonlijke blik naar elke situatie. Zo voorzien wij jou de beste juridische begeleiding.
Heb je een ongeval in de bouw gehad en heb je hierbij letselschade opgelopen? Neem dan contact met ons op, bij Ratio Letselschade ben je op de juiste plek voor juridisch advies en juridische begeleiding.
Vragen?
Heeft u letselschade opgelopen en zit u met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat u zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.
Laat uw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.
Wij werken landelijk en helpen u graag, waar u ook woont!
Bel mij
Vestigingen
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen
Vlijtseweg 188
7317 AL Apeldoorn
Postbus 131
9400 AC Assen