Schadevergoeding auto ongeluk

Schadevergoeding aanvragen voor opgelopen letselschade na een auto ongeluk, is een complex proces. De juridische stappen die volgen in een al vervelende periode vragen veel tijd en aandacht. Om alles juist te laten verlopen en om er zeker van te zijn dat je de juiste vergoeding krijgt, schakel je Ratio Letselschade in.

Neem vrijblijvend en kosteloos contact met ons op!

Johan KoopJohan Koop
20:50 26 Jan 23
Ratio Letselschade is mij fantastisch van dienst geweest. Ik werd op 31 mei 2021, wachtend op mijn blauwe XR (motor) voor een verkeerslicht op de rondweg in Emmen, plotseling van achteren door een automobilist aangetikt. Ik kwam ten val en had wat last van mijn schouder en minimale schade aan de motor. De automobilist en ik spraken kort met elkaar en besloten er verder geen werk van te maken. Drie maanden verder, met de nodige pijn intussen, bleek na een MRI dat twee hoofdpezen in mijn schouder waren afgescheurd. Dat werd in december 2021 geopereerd en er werden de nodige kosten gemaakt. Voor eigen rekening want tja, ik had geen gegevens van de veroorzaker.Door een toevallig contact met Ratio Letselschade hoorde ik dat ook bij de eigen verzekeraar verhaal kan worden gehaald. Mayke Hoekstra heeft haar tanden erin gezet en door haar volharding is dat traject succesvol afgewikkeld. De schouder is geopereerd, de pezen vastgezet, ook al wordt dat nooit meer zoals het was. Het is weliswaar zuur, liever had ik zoiets niet meegemaakt uiteraard, maar het is in ieder geval enige genoegdoening, naast de vergoeding voor alle gemaakte kosten. Ratio leverde voor mij goed werk. Denk je ooit bij zoiets: 'laat maar', mijn advies is: informeer altijd even als je met letselschade in aanraking komt.Intussen heb ik maar een motor met een veel lagere zitpositie gekocht. Dan sta ik wel zo stevig (stoppen met rijden is uiteraard geen optie...😉).
sanderfiddelaarsanderfiddelaar
15:07 27 Dec 22
Ratio Letselschade heeft mij zeer goed geholpen in een periode van ongeveer 19 maanden. Met verzekeringen, schade vergoed krijgen kan lang duren maar op Ratio Letselschade kon ik al die tijd vertrouwen. Ze bleven er altijd achteraan zitten. En ik ben ze zeer dankbaar ervoor.
Marco KrabbenborgMarco Krabbenborg
10:22 12 Oct 22
Na mijn auto geluk heb ik juridische hulp gekregen van Ratio. Erg fijn om in deze stressvolle periode de afhandeling los te kunnen laten en je te kunnen richten op je herstel. Peter Blom heeft dit prima opgepakt. Ondersteuning, adviezen en tips op allerlei zaken was een verademing. Prima afgerond en ik ben weer volledig hersteld en een passende vergoeding gekregen. Top bedrijf
Lotte BrockerLotte Brocker
09:01 24 Aug 22
Jelmer de Jong is een hele fijne letselschade advocaat, omdat hij oprecht geïnteresseerd is met hoe het met je gaat na een ongeluk, maar ook regelmatig en goed contact met je onderhoud!!
Peter SchullerPeter Schuller
09:58 01 Jul 22
Mijn vrouw en ik hebben beide een ongeluk gehad waarbij we met name lichamelijke schade hebben opgelopen die vervolgens deels blijvende beperkingen opleverden. Wij zijn vervolgens bijgestaan door mr Jelmer de Jong van Ratio Letselschadebureau. Zijn transparante manier van werken spreekt ons aan. Door tussentijdse terugkoppeling werden we op de hoogte gehouden hoe de stand van zaken was. Het antwoord op een vraag werd nagenoeg binnen 2 dagen gegeven. Mede door zijn inzet hebben we beide een letselschadebedrag uitgekeerd gekregen, dat voor Nederlandse begrippen redelijk was. Kortom wij kunnen dit bureau bij u aanbevelen.
Rene BerndsRene Bernds
08:57 21 Jun 22
Dhr. Oosting van Ratio letselschade heeft ons op een zeer professionele wijze geholpen met onze schade afwikkeling. Zeer betrokken, goed bereikbaar, kennis van zaken en een warme persoonlijkheid.
js_loader

Letselschade na auto ongeluk

Ben je betrokken geweest bij een auto ongeluk en heb je letselschade opgelopen? Deze schade kun je verhalen op de andere betrokken partij indien zij het ongeval veroorzaakt hebben. Ook voor een gedeeltelijke aansprakelijkheidsstelling, kunnen wij ontzorgen in het juridisch proces. 

Het oplopen van letselschade is een complexe zaak. Bij een auto ongeluk is het ook niet altijd duidelijk wie de veroorzaker is. Verkeersregels en fouten geven vaak de doorslag. Het is van belang om te weten wie het ongeval heeft veroorzaakt, dit moet omdat de andere partij aansprakelijk gesteld moet worden voor het aanvragen van een schadevergoeding, bij letselschade na een auto ongeluk.

Heb je een ander verkeersongeval meegemaakt? Ook daar helpen wij je bij. Kijk bij onze informatie over schade na een verkeersongeval. Zo weet jij precies, waar je om moet denken bij letselschade na een auto ongeluk.

Letselschade na auto ongeluk

Wij werken nauw samen met:

CNV Vakmensen logo kunstenbond AOB Algemene Onderwijsbond

Schadevergoeding claimen bij letselschade na een auto ongeluk

Een schadevergoeding claimen voor opgelopen letselschade gaat gepaard met juridische stappen. Om het proces kort te houden en om op de juiste manier alle stappen te doorlopen, adviseren wij een professioneel letselschadebureau in te schakelen. Zo weet je zeker dat je krijgt waar je recht op hebt, in een vaak moeilijk juridisch traject.

Schadevergoeding aanvragen kan door middel van het aansprakelijk stellen van de andere partij. Het is daarom van belang om te weten wie het ongeval veroorzaakt heeft, omdat de schadevergoeding op deze partij verhaald moet worden. 

Hoe dat aanvragen precies gaat; daar helpen wij je bij. Om in het kort toe te lichten wat de stappen zullen zijn, en zodat jij precies weet wat je kan verwachten, hebben wij een stappenplan uitgewerkt die globaal laat zien hoe een schadevergoeding na een auto ongeluk wordt aangevraagd.

Stappenplan schadevergoeding na auto ongeluk

  1. Verzamel getuigen, laat alle details van het ongeluk vastleggen en laat je klachten controleren bij een arts. Zo leg je alles op een juiste manier vast en kan het proces sneller worden doorlopen.
  2. Schakel Ratio Letselschade in.
  3. Houd alle schade bij die is opgelopen en noteer alles wat er nog bij komt. Wij bespreken deze posten met jou in een persoonlijk gesprek; zo wordt er niks vergeten en krijg jij de juiste schadevergoeding na een auto ongeluk.
  4. Samen met jou stellen we de tegenpartij aansprakelijk voor jouw letselschade
  5. Wij doen de rest en jij ontvangt waar je recht op hebt

Naast onze hulp is er ook slachtofferhulp. Wij doen er alles aan om je bij te staan maar begrijpen dat er nog meer behoefte kan zijn aan steun, bijvoorbeeld van je familie of een goede vriend. Gebruik het overzicht van slachtofferhulp Nederland om in kaart te krijgen wie jou nog meer kan helpen bij letselschade na een auto ongeluk. 

“Zeer tevreden. Bij vragen snelle en duidelijke reactie. Top.”
Dhr. W. Stegeman

Meest voorkomende auto ongelukken

Letselschade kan veroorzaakt worden door verschillende soorten auto ongelukken. Elk type ongeval heeft zo zijn eigen details en factoren die meespelen. Dit kan vastgesteld worden op het moment dat er een letselschadebureau wordt ingeschakeld. De meest voorkomende auto ongelukken in Nederland zijn een zijwaartse botsing, een kop-staart botsing, een botsing tijdens invoegen en een frontale botsing.

De oorzaak van het auto ongeluk ligt vaak aan menselijke handelingen. Afleiding, te hard rijden of bellen tijdens het rijden zijn nog altijd veel voorkomende oorzaken bij een ongeval. Ook vermoeidheid speelt een grote rol bij de oorzaak van verkeersongevallen. Naar schatting is dit voor 15 – 20 procent de oorzaak van ongevallen. Het exact vaststellen van oorzaken bij een auto ongeluk is lastig, er komen namelijk vaak meerdere aspecten bij kijken.

 Letselschade is door elk type ongeval een vervelende situatie. Lees op onze website meer over schade na een ongeluk en schadevergoeding claimen.

Meest voorkomende auto ongelukken
Frontaal botsing

Smartengeld aanvragen bij een auto ongeluk

Bij het oplopen van letselschade heb je recht op smartengeld, dit geldt ook bij een auto ongeluk. Smartengeld is een type schadevergoeding die aangevraagd kan worden bij immateriële letselschade zoals verdriet. Het gaat om letsel wat niet direct in geld is uit te drukken.

Schadevergoeding na een auto ongeluk is ingedeeld in materiële en immateriële schade. Dit type vergoeding kunnen wij voor jou claimen. Is een andere partij verantwoordelijk voor de oorzaak van het auto ongeval en heb jij geestelijk of lichamelijk letsel opgelopen; dan vragen wij voor jou de smartengeld vergoeding aan.

“Zeer tevreden. Hele goede service. Zeer klantgericht. Een hart voor de zaak”
Mevr. M. Gerritsen

Ratio Letselschade inschakelen bij auto ongeluk

Als slachtoffer van een auto ongeluk is de daaropvolgende periode een moeilijk proces. Om hier zo prettig mogelijk doorheen te komen, schakel je een letselschadebureau in. Een professioneel bedrijf helpt je bij alle stappen die gaan komen en ze weten exact wat er gedaan moet worden voor de aanvraag van een letselschadevergoeding.

Bij Ratio Letselschade helpen wij jou met een persoonlijke maar professionele benadering. Door onze ervaring in het vak weten wij wat er gedaan moet worden, om er voor jou een zo geschikt mogelijke schadevergoeding uit te halen. 

Een letselschadezaak is voor jou helemaal gratis, deze kosten verhalen wij bij de verzekeraar van de partij die aansprakelijk is gesteld. Bij ons ben je verzekerd van een samenwerking met experts; wij beschikken over het Nationaal Keurmerk Letselschade en zijn daarnaast erkend NIVRE register expert. Ga voor zekerheid in deze onzekere periode.Wij staan voor je klaar voor alle hulp rondom letselschade na een auto ongeluk.

Vragen?

Heeft u letselschade opgelopen en zit u met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat u zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

Laat uw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met u op.

Wij werken landelijk en helpen u graag, waar u ook woont!

Bel mij

Vestigingen
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen

Vlijtseweg 188
7317 AL Apeldoorn

Postbus 131
9400 AC Assen

Blijf op de hoogte!

Volg ons ook hier:

Nationaal Keurmerk Letselschade | NIVRE