Veelgestelde vragen

Vragen over letselschade

We begrijpen dat u met veel vragen zit

We hebben dan ook vast een paar antwoorden voor u op een rijtje gezet.

Hoeveel kost het inschakelen van een letselschadejurist?

Wij bieden onze diensten geheel kosteloos aan. De kosten die wij maken, verhalen we namelijk op de aansprakelijke partij.

Zijn jullie telefonisch te bereiken?

Jazeker. U kunt ons op werkdagen altijd bellen om uw vragen te stellen, of een vrijblijvende intake te plannen. Ons telefoonnummer is: 0800 4357

Op hoeveel schadevergoeding heb ik recht?

Het bedrag dat u uiteindelijk aan schadevergoeding zou ontvangen, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de ernst van het geleden letsel, mogelijk toekomstig te lijden letsel en de behoefte aan hulp in het huishouden, oppas – en ga zo maar door. Iedere zaak is uniek, en we spreken alles graag met u door.

Wie betaalt de schadevergoeding?

De schadevergoeding wordt uiteindelijk door de verzekeraar van de aansprakelijke partij uitbetaald. Wie er aansprakelijk is voor de schade, hangt af van de situatie waarin de schade is opgelopen. Bij een verkeersongeval is de veroorzaker van het ongeval bijvoorbeeld vaak aansprakelijk, en bij een bedrijfsongeval zou dit het bedrijf kunnen zijn.

Wat als de verzekering de schade niet vergoedt?

Wanneer gesprekken of onderhandelingen met de aansprakelijkheidsverzekeraar niet goed lopen en niet lijken te leiden tot een eerlijke regeling, kunnen wij in overleg met u een procedure op laten starten door onze advocaat. Ook in dit geval zorgen wij ervoor dat u zelf geen zorgen hoeft te maken, en houden we u het gehele proces op de hoogte.

Wat als er niemand aansprakelijk is voor mijn schade?

Het kan voorkomen dat de aansprakelijkheid voor uw schade niet erkend is. Wordt de aansprakelijkheid uiteindelijk (al dan niet na een gerechtelijke procedure) niet door de aansprakelijk gestelde partij erkend, dan zullen onze kosten niet voor uw rekening komen. In een dergelijk geval krijgen wij onze kosten ook niet vergoed maar dit is voor ons een bedrijfsrisico wat wij niet bij u in rekening zullen brengen. Echter moeten wij de kans wel zien dat een andere partij aansprakelijk kan worden gehouden voor het ongeval. Of wij dit haalbaar achten, kan in een vrijblijvende intake uitvoerig met ons worden besproken.

Wat is de rol van een arbeidsdeskundige?

Een arbeidsdeskundige is een specialist in mens, werk en inkomen. De arbeidsdeskundige ondersteunt bij het voorkomen en herstellen van eventuele arbeidsongeschiktheid. Zo brengt deze de arbeidsmogelijkheden en inzetbaarheid in beeld, kijkt deze of er eventueel op termijn weer in dezelfde functie gewerkt kan worden of ondersteunt bij een re-integratie traject. Dit gehele proces, wordt het arbeidskundig onderzoek genoemd.

Vragen?

Heb je letselschade opgelopen en zit je met vragen? Laat ons de onzekerheden voor uw wegnemen. Wij weten wat er gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat je zelf op juridisch en financieel gebied geen zorgen hoeft te maken.

Laat jouw contactgegevens achter via het formulier voor een vrijblijvend intakegesprek. Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Wij werken landelijk en helpen je graag, waar je ook woont!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Meld je schade binnen 1 minuut!

Vestigingen
Stationsstraat 29a
9401 KW Assen

Vlijtseweg 188
7317 AL Apeldoorn

Postbus 131
9400 AC Assen

Blijf op de hoogte!

Volg ons ook hier:

Nationaal Keurmerk Letselschade